Ion Chicu apelează la sprijinul PAS și al Platformei DA pentru a promova proiectele de reforme

  • 22 Mai 10:55
Ion Chicu apelează la sprijinul PAS și al Platformei DA pentru a promova proiectele de reforme

Premierul Ion Chicu a anunțat despre lansarea, în curând, a negocierilor cu Fondul Monetar Internațional pentru un program de finanțare pe termen de 3 ani, în vederea realizări mai multor reforme, pentru care mizează și pe susținerea Partidului Acțiune și Solidaritate și a Platformei DA.

El s-a referit la reforma teritorial-administrativă, adică revenirea la județe ce ar urma să se producă în 2023, la necesitatea majorării salariilor medicilor și pedagogilor de cel puțin trei ori, amintind în acest context de necesitatea combaterii teoriilor conspiraționiste legate de răspândire COVID-19, propagate în societate. Premierul a subliniat că mizează, inclusiv, pe sprijinul PAS și al Platformei DA pentru a promova, alături de majoritatea parlamentară actuală, proiectele de reforme, care vor contribui la integrarea europeană.

”Trebuie voință și zero toleranță față de populism. Chiar mai mult, cred că și conjunctura politică este una favorabilă, dacă considerăm componența Parlamentului. Majoritatea parlamentară actuală, plus deputații din PAS și PPDA, înțeleg perfect situația în care a ajuns țara după 30 de ani de dezmăț”, a scris Ion Chicu.

El s-a referit și la reforma justiției, cu implicare unor experți din afară.

”Sistemul este absolut corupt și fără ”amputații nemiloase” șanse de izbândă nu avem. Ne trebuie ajutor extern și, din ce-am discutat deja cu mai mulți oficiali străini, un asemenea suport e posibil de obținut”.

De asemenea, premierul a vorbit despre necesitatea schimbărilor în sistemul de educație, prin redirecționarea finanțărilor dinspre universități, spre colegii și școli profesional-tehnice. Reforme sunt necesare în economie și finanțe publice, precum și în agricultură, zootehnie și industrie prelucrătoare, a mai punctat Ion Chicu.

”Și, ultima în listă, dar CEA MAI IMPORTANTĂ – Unirea! Cu Uniunea Europeană, desigur! Nu este o utopie. Dacă facem ce-i scris mai sus – obiectivul va fi foarte aproape!”, a conchis premierul Ion Chicu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
2
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,39 m/s
Tue
5
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău