Ion Chicu, felicitat și de președintele BERD și ambasadorul Slovaciei. Ce mesaje au transmis oficialii

  • 16 Noiembrie 2019 14:24
Ion Chicu, felicitat și de președintele BERD și ambasadorul Slovaciei. Ce mesaje au transmis oficialii

Prmierul Ion Chicu a fost felicitat cu ocazia învestirii și de către președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Suma Chakrabarti, și ambasadorul Slovaciei la Chișinău, Dušan Dacho.

În mesaj, președintele BERD a asigurat că instituția va rămâne un partener de încredere al susținerii dezvoltării economice în Republica Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investițiilor directe. În același mesaj, președintele BERD l-a invitat pe primul ministru la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții (Eastern Partnership Investment Summit), care va avea loc la Londra, în data de 22 noiembrie curent.

„Președintele BERD și-a exprimat încrederea că împreună cu Guvernul Republicii Moldova poate fi îmbunătățit climatul investițional și crescut interesul investitorilor față de țara noastră”, se arată într-un comunicat al Executivului.

În același timp, Excelența Sa Dušan Dacho, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia și-a exprimat aprecierea înaltă a relațiilor bilaterale și încrederea că evoluția parteneriatului va cunoaște o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea șefiei Guvernului  de către Ion Chicu, potrivit Guvernului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău