Ion Chicu, după întâlnirea cu Ludovic Orban: Nimic nu poate afecta relațiile noastre, sunt la cel mai înalt nivel de colaborare

  • 03 Februarie 2020 09:50
Ion Chicu, după întâlnirea cu Ludovic Orban: Nimic nu poate afecta relațiile noastre, sunt la cel mai înalt nivel de colaborare

Premierul Ion Chicu susține, în urma unor discuții cu omologul său de la București, Ludovic Orban, că între Republica Moldova și România nu există subiecte divergente care le-ar afecta relațiile. Ion Chicu a făcut aceste declarații după ce oficiali de la București au sugerat că nu au încredere în actuala guvernare de la Chișinău.

Ion Chicu a declarat că a avut o discuție cu Ludovic Orban în cadrul vizitei de săptămâna trecută în Polonia. „Am discutat subiecte de interes comun. Vă asigur că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt la cel mai înalt nivel de colaborare. Nimic nu poate afecta relațiile noastre. Pe dimensiunea guvernamentală o să discutăm. Deocamdată subiecte care ar afecta relațiile comerciale, culturale, umanitare și de tot genul nu există”, potrivit lui Ion Chicu.

Amintim că premierul României, Ludovic Orban, în cadrul unei vizite la Bruxelles, la 8 ianuarie, a vorbit cu mai mulți oficiali europeni despre situația din Republica Moldova. El a subliniat necesitatea implementării de către Uniunea Europeană a unei politici de condiționalități stricte în relația cu Guvernul socialist, urmărind stimularea de reforme reale, în continuarea eforturilor Guvernului anterior. În timpul declarațiilor pentru presă, Ludovic Orban, a spus că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este o involuție care îngrijorează.

Și președintele român, Klaus Iohannis, a declarat, la 16 ianuarie, că România va relua cooperarea deplină cu Republica Moldova doar atunci când Guvernul de la Chișinău va demonstra acțiuni și reforme concrete în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției. De asemenea președintele României a precizat că vor fi continuate doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-7
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Fri
2
Sat
4
Sun
8
Mon
6
Tue
2

Curs oficial BNM 21 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0955 0.0646
USD 17.4150 0.0750
RON 4.3282 0.0139
UAH 0.6165 -0.0001
RUB 0.2367 0.0017
Arhivă Radio Chișinău