Ion Chicu critică intenția veteranilor de război de a organiza duminică, 17 mai, un protest în centrul Capitalei împotriva actualei guvernări

  • 16 Mai 2020 15:44
Ion Chicu critică intenția veteranilor de război de a organiza duminică, 17 mai, un protest în centrul Capitalei împotriva actualei guvernări

Intenția veteranilor de război de a organiza duminică, 17 mai, un protest în centrul Capitalei împotriva actualei guvernări, este criticată de premierul Ion Chicu, acesta dând vina pe unii politicieni că ar sta în spatele acțiunii preconizate.

Pe contul său de Facebook, Ion Chicu s-a referit, în particular, la liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatâi și la cel al Partidului Șor, Ilan Șor.

În pofida situației pandemice dificile în țară și în lume, unii politicieni iresponsabili organizează și îndeamnă veteranii să participe la proteste în masă. Bineînțeles, că pe un Usatîi sau un Șor, sănătatea sau viața veteranilor este ultimul lucru pe care-i interesează”, a scris Ion Chicu. 

Premierul mai spune că din momentul învestirii guvernului actual, dialogul cu veteranii a fost o prioritate și că el a participat la 8 întruniri cu reprezentanții veteranilor, la care au fost asumate anumite angajamente pe care executivul le implementează treptat. El s-a referit și la activitatea de definitivare a actelor pentru instituirea Biroului pentru relații cu veteranii, o structură guvernamentală ce va fi coordonată direct de prim-ministru.

În același mesaj, premierul Ion Chicu face apel către toți veteranii să ”manifeste prudență maximă și să protejeze interesele cetățenilor în această situație pandemică și economică complicată”.

Amintim că veteranii au anunțat că sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul le îndeplinește revendicărilor de la începutul lunii martie și au anunțat pentru duminică, 17 mai, o acțiune de protest în Chișinău.

Primarul de Bălți, Renato Usatâi a promis că va susține veteranii protestatari acordându-le 20 de tone de benzină, 6 mii de măști de protecție și 500 de litri de dezinfectanți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău