Ioan Aurel Pop a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea USM

  • 02 Aprilie 2015 18:58
Ioan Aurel Pop a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea USM

Rectorul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj, Ioan Aurel Pop, a primit joi, 2 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Stat din Moldova.

Academicianul a fost apreciat pentru munca sa în domeniul cercetării istoriei și pentru publicațiile sale relevante privind istoria românilor.

Decernarea titlului a avut loc în cadrul unei ședințe festive a Senatului Universității de Stat de către rectorul USM, Gheorghe Ciocanu.

„Decizia de a-i oferi titlul de Doctor Honoris Causa rectorului universității clujene, unui cercetător în istorie cu renume mondial a venit ca o dorință a colectivului academic al  Facultății de istorie și filosofie, prin care noi ne exprimăm gratitudinea față de contribuția dumneavoastră nu doar în domeniul istoriei, ci și în mediul academic și cultural românesc”, a declarat Gheorghe Ciocanu.

În discursul său de mulțumire, academicianul Ioan Aurel Pop a subliniat atașamentul pe care îl are pentru Basarabia.

„Vreau să vă spun că încep să mă simt ca acasă pentru faptul că am fost în Basarabia prima oară în 1990. Să ținem un curs de istorie am avenit și am participat și la Marea Adunare Națională pe vremea când încă era Uniunea Sovietică și în gara din Ungheni erau patru portrete în patru colțuri: Marx, Engels, Lenin și Mihail Gorbaciov. De asemenea, mă simt acasă și pentru că foarte recent Academia Moldovei m-a ales între membrii ei de onoare”, a mărturisit Ioan Aurel Pop.

Ioan Aurel Pop, este un notoriu cercetător în domeniul istoriei, în special al celei medievale. Deține funcția de rector al Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj din 2012. A fost președinte al Centrului Cultural Român de la New York și este autorul a peste 20 de monografii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău