Investitorii solicită autorităților scutirea și deducerea ajutoarelor acordate angajaților în perioada rece a anului

  • 29 Octombrie 2022 17:27
Investitorii solicită autorităților scutirea și deducerea ajutoarelor acordate angajaților în perioada rece a anului

Unele companii private analizează posibilitatea să acorde angajaților ajutoare materiale, în expresie bănească sau în natură (procurarea de lemn/cărbune centralizat) pentru perioada rece a anului 2022 - început de 2023, dar cer autorităților să fie scutite de anumite taxe.

Asociația Investitorilor Străini, Asociația Patronală ”Camera de Comerț Americană din Moldova” și Asociația Businessului European au expediat o scrisoare în adresa mai multor miniștri în care menționează că salută inițiativa autorităților de alocare a ajutoarelor materiale neimpozabile pentru susținereasalariaților din sectorul bugetar în perioada rece a anului, scrie Bizlaw.md.

Astfel, pentru respectarea principiului echității sociale, solicită acordarea posibilității angajatorilor privați de a susține în mod similar angajații, cu oferirea unui sistem de deduceri aferent acestui exercițiu în mărime de până la un salariu mediu lunar pe economie prognozat și aprobat de Guvern.

Totodată, solicită acceptarea scutirii acestor ajutoare materiale de impozitele salariale pentru angajat: impozit pe venit, primele de asigurare obligatorie de asistență medicală și contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău