Investitori polonezi și-au manifestat intenția de a-și extinde afacerile în R.Moldova

  • 21 Ianuarie 2022 18:42
Investitori polonezi și-au manifestat intenția de a-și extinde afacerile în R.Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova, informează MOLDSPRES.

La întrevedere au participat președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura, transmite sursa citată.

Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în R.Moldova, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții, să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.

Ministrul Gaibu a reiterat deschiderea Guvernului de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Moldovei, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Polonia. 

În R. Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând peste 227 mln de lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,63 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău