Investiție de 1,2 milioane de lei din Fondul de Mediu pentru gestionarea deșeurilor în comuna Zagarancea, Ungheni

  • 31 Iulie 17:28
Investiție de 1,2 milioane de lei din Fondul de Mediu pentru gestionarea deșeurilor în comuna Zagarancea, Ungheni

Satele Zagarancea, Semeni și Elizavetovca din raionul Ungheni beneficiază de servicii îmbunătățite de gestionare a deșeurilor și de un mediu mai curat. Ministerul Mediului a alocat din Fondul de Mediu 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea unui tractor modern cu diferite utilaje, 50 de coșuri de gunoi stradale și 20 de containere pentru colectarea plasticului, informează Ministerul Mediului.

Noul tractor asigură servicii eficiente de salubrizare în cele trei localități ale comunei, fiind folosit inclusiv la lucrările de plantare, dar și de decolmatare a mai multor izvoare care alimentează râul Vladnic și Prut.

Echipamentele de colectare a deșeurilor, amplasate în diverse locații, inclusiv la stațiile de așteptare, în preajma terenurilor de joacă și în alte zone mai aglomerate, vor facilita gestionarea eficientă și responsabilă a deșeurilor.

Primăria comunei Zagarancea a avut o contribuție proprie de 10%, costul total al proiectului fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei. Acest proiect este un exemplu demn de urmat, demonstrând cum o primărie, cu o contribuție minimă, a reușit să soluționeze multiple probleme de gestionare a deșeurilor în trei localități. Acum, localnicii se bucură de servicii îmbunătățite de gestionare a deșeurilor și de un mediu mai curat în comuna lor.

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, încurajează primarii să pregătească proiecte de mediu și să aplice pentru finanțare la următorul apel din Fondul de Mediu, oferit de Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului (ONIPM). Această oportunitate de finanțare reprezintă un sprijin esențial pentru comunitățile care doresc să îmbunătățească infrastructura și să promoveze un mediu verde și sănătos. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău