Investigații medicale cu aparatură de înaltă performanță, mai aproape de casele oamenilor din sudul Republicii Moldova

  • 19 August 10:31
Investigații medicale cu aparatură de înaltă performanță, mai aproape de casele oamenilor din sudul Republicii Moldova

Persoanele asigurate din raionul Cimișlia vor beneficia de servicii de înaltă performanță oferite mai aproape de casă. Este vorba despre investigații de ecografie, sonodoplerografie, endoscopie diagnostică, curativă și operatorie, precum și servicii de anestezie.

Acest lucru a devenit posibil în urma unei decizii luate joi, 18 august, de Compania Națională de Asigurări în Medicină de a semna un acord adițional în valoare de 100 de mii de lei cu Spitalul raional Cimișlia, care va oferi în premieră servicii medicale de înaltă calitate.

„Persoanele asigurate din raionul Cimișlia care au nevoie de aceste servicii nu vor mai trebui să se deplaseze la Chișinău sau în alte raioane pentru a efectua investigațiile. Scopul încheierii acordului adițional constă în extinderea accesului populației la asistența medicală necesară, reducerea timpului de așteptare și creșterea calității actului medical”, a specificat Ion Dodon, directorul general al CNAM.

Pentru efectuarea serviciilor de înaltă performanță sus-menționate, SR Cimișlia deține un ecograf multidisciplinar performant și un sistem de videoendoscopie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău