Țara care, de duminică, intră din nou în carantină, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a început din nou să crească

  • 03 Iulie 2020 17:01
Țara care, de duminică, intră din nou în carantină, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a început din nou să crească

De la 5 iulie, Kazahstanul va reintroduce măsuri de carantină, după ce au început să crească îngrijorător numărul cazurilor noi de Covid-19. Potrivit unui comunicat al guvernului, se vor închide unele magazine neesențiale, se vor limita deplasările între provincii, va fi redus programul transportului public și se vor interzice adunările publice, scrie Digi24.ro

Măsurile ar putea fi ulterior înăsprite sau prelungite, precizează guvernul, potrivit Reuters.

Președintele Kasim-Jomart Tokaev a dispus noi restricții după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut de peste șapte ori după ridicarea primelor măsuri, mai severe, la mijlocul lunii mai.

De data aceasta, după 5 mai legăturile aeriene și feroviare între provincii vor funcționa, la fel și cele aeriene cu un număr limitat de țări, potrivit Agerpres.

Spre deosebire de primele restricții, kazahii vor avea voie să iasă din case la plimbare, dar în grupuri de cel mult trei persoane, iar restaurantele și cafenelele vor putea rămâne deschise dacă dețin spații exterioare.

Fosta republică sovietică, cu o populație de 19 milioane de locuitori și granițe cu Rusia și China, a confirmat până acum peste 42.000 de cazuri de COVID-19 și 188 de decese, raportând că, în unele orașe mari, spitalele și-au atins capacitățile de primire.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău