Inundații în Spania | Peste 250.000 de elevi nu au putut merge la școală din cauza vremii severe

  • 12 Septembrie 2019 14:15
Inundații în Spania | Peste 250.000 de elevi nu au putut merge la școală din cauza vremii severe

Ploile torențiale care au căzut în noaptea de miercuri spre joi în sud-estul Spaniei au provocat inundații importante în regiunea Valencia, iar închiderea școlilor ca urmare a fenomenelor meteorologice severe a afectat peste un sfert de milion de copii, au indicat joi autoritățile citate de APP.

Precipitațiile abundente au provocat haos pe străzi și au perturbat transportul public, iar râul Clariano s-a revărsat peste maluri inundând locuințe și determinând evacuarea zonelor învecinate, au indicat serviciile pentru intervenții de urgență.

În înregistrările video distribuite de serviciul național de meteorologie AVAMET pot fi văzute mașini luate de viituri în Moixent și torenți ce au înghițit localitatea învecinată Ontinyent, care s-a confruntat cu cele mai abundente precipitații de după anul 1917, după cum a notat agenția.

În regiune a fost emis cod roșu de vreme severă, iar autoritățile regionale au anunțat că au dispus închiderea unităților de învățământ din 84 de municipalități, măsură ce afectează peste 255.000 de elevi.

Ploile torențiale și vântul puternic vor continua să afecteze și vineri sudul regiunii Valencia și nordul Alicante, conform prognozelor AEMET.

Furtunile cu vânturi puternice, ploile abundente și căderile de grindină au încheiat brusc sezonul estival pe insula spaniolă Mallorca, conducând la amânarea începerii școlii în anumite zone, a anunțat joi guvernul regional al Insulelor Baleare.

sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău