Inundații grave în Bosnia și Herțegovina

  • 06 Noiembrie 2021 19:44
Inundații grave în Bosnia și Herțegovina Foto: (c) Dado Ruvic / REUTERS

Inundațiile produse în Bosnia și Herțegovina din cauza ploilor torențiale au determinat autoritățile să evacueze zeci de familii din suburbiile Otes și Rajlovac din capitala Sarajevo și din orașul Konjic, situat la aproximatv 50 km distanță de capitala țării.

Persistă temerile că s-ar putea repeta dezastrul produs în 2014, când o treime din teritoriul țării a fost afectat de inundații și s-au înregistrat importante pagube materiale. Nivelul apelor a crescut neînrterupt începând de joi seara, generând pagube și probleme de-a lungul râurilor Bosna și Neretva.

Mare parte din capitala Sarajevo a rămas fără curent electric, iar podurile de peste râul Miljacka au fost închise traficului. Drumurile de acces către capitală au fost acoperite de ape, mai multe terenuri agricole și ferme de animale au fost afectate sau distruse complet, iar un centru de îngrijire a bătrânilor și o uzină de încărcare a buteliilor de oxigen utilizate în spitalele cu pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost evacuate.

Meteorologii avertizează că ploile vor continua să cadă abundent până duminică, iar de luni își vor reduce debitul.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău