Într-o Europă în care numărul cazurilor a început să crească din nou cu viteză, lupta cu COVID-19 se mută din spitale pe străzi

  • 29 August 2020 10:40
Într-o Europă în care numărul cazurilor a început să crească din nou cu viteză, lupta cu COVID-19 se mută din spitale pe străzi

Dacă în primele luni ale pandemiei de Covid-19 în Europa, lupta cu virusul se purta în spitale, iar în prima linie se aflau angajații sanitari și medicii suprasolicitați de miile de cazuri zilnice, astăzi, când virusul pare că revine în forța pe bătrânul continent, lupta împotriva lui s-a mutat în stradă, iar în prima linie sunt forțele de ordine, scrie CNN, preluat de Agerpres.

În ultima săptămână, mai multe țări europene au început să se confrunte din nou cu un număr record de infectări cu noul coronavirus. Țări precum Franța, Germania, Italia sau Spania nu au mai avut astfel de creșteri din primvară, în timp ce altele, precum Grecia sau Croația, care nu au trecut prin acel groaznic „val de primăvară”, au se confruntă pentru prima oară cu un număr mare de cazuri generat de sezonul turistic și venirea unui număr mare de turiști în vacanțe.

Turiștii au profitat de redeschiderea granițelor interne ale Uniunii Europene la începutul lui iunie și s-au îndreptat spre plaje sau alte destinații turistice. Mulți dintre ei au adus cu ei și virusul sau au facilitat răspândirea lui.

Autoritățile din țările europene sunt, însă, determinate să evite o a doua carantină generalizată, iar multe dintre ele au introdus legislație specifică pentru a opri răspândirea virusului. În Grecia și Italia s-au închis cluburile de noapte, Spania, Grecia și Italia au introdus restricții de circulație pe timp de noapte, iar majoritatea țărilor europene au introdus obligativitatea purtării măștii în spații publice, deschise sau închise.

În ultimele săptămâni, lupta împotriva Covid-19 s-a mutat în stradă și a devenit o chestiune de respectare a legii și normelor.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău