Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu ministru federal pentru UE și Constituție, Karoline Edstadler

  • 04 Mai 2023 16:50
Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu ministru federal pentru UE și Constituție, Karoline Edstadler

Secretarul de Stat Vladimir Cuc a avut o întrevedere cu Karoline Edstadler, ministru federal pentru UE și Constituție. Discuția a fost dedicată procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite MAEIE.

Vladimir Cuc a informat despre progresele obținute de Republica Moldova în ceea ce privește implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene. O atenție specială a fost acordată reformei justiției, evoluțiilor în procesul de pre-vetting și asigurării funcționalității CSM. De asemenea, partea austriacă a fost informată despre eforturile de consolidare a capacităților administrației publice - o condiție indispensabilă pentru asigurarea progreselor sustenabile în procesul de aderare la UE. Secretarul de stat a solicitat sprijinul Austriei în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Karoline Edstadler a reconfirmat sprijinul Austriei pentru parcursul european al Republicii Moldova și a apreciat determinarea Guvernului de a avansa in procesul de implementare a reformelor cheie, reforma justiției reprezentând unul din subiectele de interes major. Poziția Austriei va fi formulată având la bază evaluările Comisiei Europene pe marginea realizărilor Republicii Moldova. Totodată, partea austriacă este dispusă să împărtășească cu autoritățile moldovenești expertiza sa în domeniile de interes.

  
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău