Întrevederea delegației Comisiei Europene la Chișinău cu opoziția

  • 26 Februarie 2016 17:44
Întrevederea delegației Comisiei Europene la Chișinău cu opoziția

O delegație din partea Comisiei Europene, aflată la Chișinău într-o vizită de informare în Republica Moldova, a avut vineri, 26 februarie, întrevederi cu reprezentanți ai opoziției.

Liderii partidelor de opoziție au acuzat guvernarea că evită dialogul și au anunțat că pregătesc o amplă acțiune de protest la ședința parlamentului la care se va încerca alegerea președintelui Republicii Moldova.

Funcționarii europeni se află la Chișinău într-o vizită de documentare înainte de reuniunea Consiliului Uniunea Europeană-Republica Moldova. În această după amiază oficialiiau discutat cu reprezentanții opoziției. În acest context, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a declarat că de fapt guvernarea evită dialogul cu opoziția.

În același timp, liderul formațiunii Partidul Nostru, RenatoUsatîi a declarat că opoziția va organiza o amplă acțiune de protest atunci când parlamentul va încerca să aleagă șeful statului.

Amintim că societatea civilă a acordat un ultimatum guvernării de o lună de zile. Liderii opoziției susțin că autoritățile nu au luat în considerare aceste solicitări. Pe de altă parte, majoritatea parlamentară și-a asumat ieri să realizeze mai multe reforme, unele dintre acestea fiind solicitate și de opoziție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău