Întrevedere între reprezentanții ministerelor de Externe de pe ambele maluri ale Prutului. Despre ce au discutat cei doi oficiali

  • 02 Octombrie 2018 07:05
Întrevedere între reprezentanții ministerelor de Externe de pe ambele maluri ale Prutului. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Secretarul de stat pentru relații bilaterale și multilaterale în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, Tatiana Molcean, a avut, ieri, o întrevedere cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României, Dan Neculăescu.

Potrivit Agerpres, consultările bilaterale, derulate la sediul MAE, s-au axat pe teme prioritare vizând consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Moldova, precum și agenda europeană a țării noastre.

Secretarul de stat de la București, Dan Neculăescu, a reconfirmat sprijinul ferm acordat de România avansării parcursului european al Republicii Moldova și a subliniat interesul țării noastre pentru operaționalizarea proiectelor bilaterale strategice, în special cele legate de interconectarea energetică. Au fost discutate prioritățile din etapa imediat următoare, cu accent pe dialogul politic și implementarea celorlalte proiecte și inițiative de cooperare la nivel sectorial, arată MAE.

De asemenea, diplomatul "a accentuat importanța continuării reformelor structurale circumscrise Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. S-a referit la necesitatea asigurării proceselor de modernizare și reformă în Republica Moldova, menite să consolideze mecanismele democratice, și a evocat importanța dezvoltării pe mai departe a relației Republicii Moldova cu Uniunea Europeană", precizează sursa citată.

La rândul său, secretarul de stat Tatiana Molcean a mulțumit pentru susținerea consecventă din partea României în concretizarea obiectivelor strategice ale agendei europene a Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au făcut un schimb aprofundat de evaluări privind situația regională și cooperarea în cadrul formatelor multilaterale și au convenit asigurarea unei continuități a acestui format de dialog la nivel de secretar de stat din cele două ministere de Externe, mai precizează MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău