Întrevedere de lucru între șeful IGP și omologul său lituanian: Au discutat despre procesul de modernizare și digitalizare a proceselor polițienești

  • 04 August 2022 11:09
Întrevedere de lucru între șeful IGP și omologul său lituanian: Au discutat despre procesul de modernizare și digitalizare a proceselor polițienești

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel CERNĂUȚEANU a avut o întrevedere de lucru cu omologul său, șeful poliției lituaniene, Renatas POŽĖLA. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei delegației Ministerului Afacerilor Interne al Lituaniei. Șeful IGP și-a exprimat înaltele considerațiuni față de deschiderea părții lituaniene în procesul de asistență și suport pentru Poliția Republici Moldova și a apreciat inițiativele ambițioase care urmează a fi realizate.

Discuțiile s-au axat pe „Planul de acțiuni comun privind consolidarea cooperării bilaterale între Departamentul de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Lituania și Inspectoratul General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, pentru perioada 2022-2023” care a fost semnat la 28 octombrie 2021, se arată în comunicat.

Planul de acțiuni prevede implementarea mai multor acțiuni. Prima asupra căreia se negociază este organizarea în scurt timp a unei ședințe de lucru, unde vor fi discutate reforma instituțională și managementul proiectelor.

Printre alte subiecte discutate se regăsește și procesul de modernizare și digitalizare a proceselor polițienești în materie de documentare a încălcărilor/contravențiilor comise în traficul rutier. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a menționat despre deschiderea și determinarea Poliției Naționale în preluarea celor mai bune practici și experiențe în domeniul digitalizării.

Menționăm că, pe parcursul anilor 2016 -2021, cu suportul și asistența reprezentanților Poliției Lituaniene au fost implementate mai multe proiecte în domeniul acreditării laboratoarelor de expertiză și dezvoltare a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare (CTCEJ); instruirea polițiștilor, în calitate de formatori, pe domeniul investigațiilor; asistență în perfecționarea polițiștilor din cadrul Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP), etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău