Întreprinderea de stat "Calea Ferată din Moldova" va fi reorganizată

  • 10 Iunie 2020 19:48
Întreprinderea de stat

Întreprinderea de stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM) va fi reorganizată. Acest lucru este prevăzut de noul Cod al transportului feroviar, care a fost aprobat de Guvern în ședința de miercuri.


Potrivit agenției INFOTAG, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a spus că proiectul a fost elaborat în vederea realizării concepției de restructurare a sectorului feroviar și a CFM. Acest lucru mai este prevăzut și în Acordul de Asociere RM-UE.

"Prevederile Acordului de Asociere prevăd separarea activității de întreținere a infrastructurii feroviare de transportul de mărfuri și pasageri. După intrarea în vigoare a acestui cod, va fi identificat administratorul infrastructurii feroviare, care este obligat să ofere operatorilor feroviari acces transparent la infrastructură contra cost", a spus el.

Potrivit ministrului, acest lucru va permite "eliminarea monopolului feroviar pe piața serviciilor feroviare în Moldova, iar însăși întreprinderea de stat va fi reorganizată în societate pe acțiuni".

Prim-ministrul Ion Chicu a spus că acest proiect joacă un rol important în calea Moldovei către integrarea europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău