Între Nașterea Mânuitorului și ziua de naștere a lui Mihai Eminescu

  • 13 Ianuarie 2012 11:34
Între Nașterea Mânuitorului și  ziua de naștere a lui Mihai Eminescu

Copertați de două nașteri esențiale, Nașterea Mânuitorului și ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, invitații lui Iulian Filip se mențin la motivele axiale calendarice, accentuând lucrările imediate și cele de peste an.

Copertați de două nașteri esențiale, Nașterea Mânuitorului și   ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, invitații lui Iulian Filip se mențin la motivele  axiale calendarice, accentuând lucrările imediate și cele de peste an. Directorul Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu Lidia Kulikovski axează toate câte au a se întâmpla la biliotecile capitalei pe aniversarea de 135 ani a Bibliotecii Municipale. Descendentă din satul Nicoreni, baștină și a ilustrului poet Mihai Ion Cibotaru, cărturara nicoreneancă vorbește elogios despre poet, realizând și un moment poetic cu poeziile preferate ale lui Mihai Ion Cibotaru.
 Academicianul Mihai Cimpoi schițează itinerarul eminescian de la Chișinău până la Râmnicu Sărat, apoi până la Academia Română. Șeful-adjunct al Direcției Cultură a primăriei Chișinău poetul Ianoș Țurcanu face legătura a câte au a se întâmpla la Centrul  Internațional Academic EMINESCU (lansări de noutăți editoriale) cu ceea ce se întâmplă, în mod tradițional, pe Aleea Clasicilor. Oricum, se întâmplă pestetot lume cu cărți bune în mănâ - și în aceste zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău