Intră în vigoare amendamentele la lege, prin care șoferii prinși băuți la volan vor fi pedepsiți mai aspru

  • 14 Decembrie 2018 08:58
Intră în vigoare amendamentele la lege, prin care șoferii prinși băuți la volan vor fi pedepsiți mai aspru

Astăzi,14 decembrie, intră în vigoare amendamentele la lege, prin care șoferii prinși băuți la volan vor fi pedepsiți mai aspru. Pe lângă amenzile usturătoare, conducătorii auto vor fi lipsiți și de permisul de conducere.

Astfel, conform noilor prevederi, șoferilor prinși băuți la volan, li se va ridica automat permisul de conducere care va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată. Mașina va fi ridicată și transportată la o parcare specială, iar conducătorul auto va trebui să achite pentru transportare și fiecare oră de parcare.

Pe lângă aceasta, conducerea în stare de ebrietate va fi sancționată cu amendă de la 17 500 la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la șase luni la un an.

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan a făcut un apel pe o rețea de socializare către șoferi prin care îi atenționează să evite consumul de alcool. ”Dragi conducători auto, mai bine nu riscați. Nu permisul de conducere, dar viața...ea are prioritate”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău