Interviu (Unimedia) | Ce spune Andrian Candu despre o eventuală coaliție PD-PSRM și comunicarea cu Vlad Plahotniuc

  • 11 Ianuarie 2020 10:33
Interviu (Unimedia) | Ce spune Andrian Candu despre o eventuală coaliție PD-PSRM și comunicarea cu Vlad Plahotniuc

Deputatul PD, Andrian Candu, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Unimedia, că nu exclude o coaliție între democrați și socialiști.

„Dacă termenele vor fi respectate, care sunt în viziunea PD, nu excludem nici un fel de cooperare nici cu stânga, nici cu dreapta”, a afirmat Candu pentru sursa citată

De asemenea, reprezentanților democraților susține că „PSRM și PDM sunt două fracțiuni numeroase, din punct de vedere al mandatelor, care au capacități profesionale, care dacă ar lucra împreună într-un anumit format de coaliție, ar putea să aibă anumite rezultate”. 

Referitor la Vlad Plahotniuc, Andrian Candu a afirmat că, la ora actuală, „aproape că nu sunt persoane din echipa PD”, care ar comunica cu fostul lider al formațiunii. 

„Eu, personal, comunic cu dumnealui, dar nu atât de des precum era anterior. Eu am o relație de rudenie cu dumnealui și asta presupune comunicare legată de familie, de sărbători. Bineînțeles în contextul Revelionului, Crăciunului. Desigur, și cu ziua de naștere, și de sărbători am vorbit. Dar nu am vorbit despre situația politică din țară. Ultima discuție cu dumnealui în care am agreat într-un fel să nu comunicăm pe subiecte politice a fost în vara anului trecut, atunci când a și fost luată decizia de a se retrage din viața politică, se retrage de la conducerea PDM, și își asumă alte responsabilități”, a menționat Andrian Candu. 

Deputatul a mai spus că Vlad Plahotniuc are proiectele sale, familie, afaceri și, „cu siguranță, oriunde nu s-ar afla e un om de succes”. Întrebat dacă acesta este acum mai în siguranță, Candu a afirmat că este „mai în siguranță decât în perioadele anterioare”. „Mai sunt chestiuni care trebuie să și le aranjeze, dar din câte cunosc e bine”, a adăugat reprezentantul PD. 

Andrian Candu a menționat că are datorii față de Vlad Plahotniuc pentru apartamentul în care a locuit. 

Amintim că Vlad Plahotniuc este dat în căutare internațională și interstatală într-un dosar penal privind spălare de bani în proporții deosebit de mari ce pare să aibă legătură cu „furtul miliardului”. De asemenea, autoritățile au apelat al Interpol pentru a-l găsi pe Vlad Plahotniuc, care este plecat din R.Moldova din vara acestui an, după instalarea guvernării ACUM - PSRM. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău