Interviu | Secretarul comisiei de admitere la Universitatea Pedagogică: „Este universitatea care a creat multe nume notorii pentru Republica Moldova”

  • 22 Iulie 2021 13:25
Interviu | Secretarul comisiei de admitere la Universitatea Pedagogică: „Este universitatea care a creat multe nume notorii pentru Republica Moldova”

Continuă procesul de admitere la Universitățile din Republica Moldova. În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, depunerea dosarelor are loc online. Oferte destul de avantajoase au toate cele 29 de universități din Republica Moldova, iar viitorii studenți sunt îndemnați să acceseze site-urile oficiale ale universităților pentru a face cunoștință cu detaliile de admitere.

Universitățile cu profil pedagogic continuă să propună oferte de calitate pentru viitorii studenți, pentru a duce cât mai departe pedagogia și profesia care stă la baza tuturor profesiilor, afirmă doctorul conferențiar universitar, secretarul comisiei de admitere la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, Larisa Sadovei. Interviu realizat de Dumitrița Purici.

Ce oferte are Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” pentru studenți?

„Ofertele noastre se rezumă la formarea profesională în cadrul a trei cicluri de studii superioare, Ciclul I Licență, Ciclul II Master și Ciclul III, Studii Doctorale. În acest sens, o gamă impresionantă de programe de studii la toate cele trei cicluri sunt deschise pentru toți studenții. Locurile bugetare întotdeauna sunt aprobate de către Ministerul Educației, aceste locuri de fiecare dată sunt privilegiate pentru domeniul științelor educației, pentru această criză de cadre didactice în Republica Moldova. Întotdeauna, locurile sunt orientate spre acoperirea locurilor din acest domeniu, dar și pentru studii la master, cât și pentru studiile din domeniul Arte, care este la universitate și Științe Socio-Umane. Locurile libere în cămin pot asigura toți studenții Universității Pedagogice.”

De ce ar alege un eventual student anume Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău?

„Pentru că este universitatea ce reprezintă calitate, excelență. Este universitatea care oferă această gamă impresionantă  de programe de studii, este universitatea care a creat multe nume notorii pentru Republica Moldova, precum Spiridon Vanghelii, Grigore Vieru și alții. De asemenea, este universitatea care pregătește cadre didactice de calitate. Studenții își pot forma anumite competențe digitale, pentru că USPC găzduiește clasa viitorului, centrul național din Republica Moldova, unde studenții pot participa la diverse formări și training-uri de alfabetizare digitală, ceea ce le completează performanțele digitale.”

Ce ne puteți spune despre diploma de studii obținută la Universitatea pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, cât și despre recunoașterea acesteia peste hotarele țării?

„UPSC are foarte mulți parteneri și acorduri de colaborare încheiate cu multe universități din toată lumea și acest lucru este grație aderării la procesul din Bologna, acea mare reformă în învățământul superior. Toate actele sunt recunoscute de acele țări care au luat parte la această reformă, dar sunt recunoscute și peste ocean, exemplu avem de anul acesta, atunci când absolvenții de master ai universității au reușit să-și echivaleze actele în Statele Unite. Statul Ohio a recunoscut diploma noastră și s-a reușit echivalarea acesteia la programul  de management educațional.”

Pe data de 3 august va avea loc anunțarea rezultatelor intermediare, iar în intervalul  4 - 10 august - procesul de depunere a documentelor în original. Rezultatele finale urmează a fi anunțate pe  12 august. Pentru detalii suplimentare, viitorii studenți sunt îndemnați să acceseze site-ul oficial a universității, www.upsc.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău