Intervențiile programate în cadrul instituțiilor medicale, după ridicarea stării de urgență

  • 16 Mai 2020 16:30
Intervențiile programate în cadrul instituțiilor medicale, după ridicarea stării de urgență

Începând cu data de 16 mai, serviciile medicale programate prestate în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești și de asistență medicală primară, care au fost limitate pe durata stării de urgență, pentru a preveni răspândirea infecției cu noul Coronavirus, vor fi relansate gradual.

 

La prima etapă, vor fi reluate serviciile de chirurgie de o zi, intervențiile chirurgicale la pacienții cu risc anestetic mic, serviciile de reabilitare precoce a pacienților după AVC, infarct miocardic, traumatisme, prestate în cadrul instituțiilor medicale spitalicești.

 

La fel, vor fi relansate gradual serviciile programate din cadrul asistenței medicale primare și specializate de ambulator: examenele medicale cu scop profilactic în condiții de ambulator, activitățile consultativ-diagnostice și de tratament, activitățile de imunizare,  asistența medicală stomatologică programată.

 

Totodadă, începând cu data de 16 mai 2020, se reia activitatea Comisiilor medicale de examinare a conducătorilor de vehicul, Comisiilor de examinare pentru angajare la muncă în țară și peste hotarele republicii, Comisiilor medico-militare pentru examinarea medicală a recruților, Comisiilor de examinare medicală la angajare în muncă, Comisiilor de examinare medicală pentru port-armă, Comisiilor de examinare medicală de trimitere pentru expertizare și prelungire a gradului de dizabilitate.

 

Vor fi menținute în continuare măsurile de supraveghere, consultațiile la distanță, prin telefon, pagini în rețele de socializare, în vederea asigurării continue a tratamentului de susținere, în cazul maladiilor cronice, inclusiv minimalizărea vizitelor în instituția medico-sanitară, în scopul prevenirii riscului de infectare cu Coronavirus de tip nou (COVID – 19).

 

Accesul la serviciile medicale programate se va face doar în baza programării prealabile, cu respectarea strictă a măsurilor de precauție împotriva virusului COVID-19. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău