Interdicțiile de deplasare și circulație în vigoare până la 30 iunie 2020

  • 16 Mai 2020 11:18
Interdicțiile de deplasare și circulație în vigoare până la 30 iunie 2020

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit o serie de măsuri și restricții până la data de 30 iunie 2020, adică până la finalul perioadei pentru care a fost instituită starea de urgență în sănătate publică.

Astfel, potrivit  hotărârii aprobate vineri, 15 mai, de către Comisie, în scopul prevenirii răspândirii noului virus, până la 30 iunie se interzice:

  • aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, respectarea distanței sociale de cel puțin un metru fiind obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;
  • aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă;
  • aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
  • părăsirea teritoriului Rep. Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu;
  • organizarea și desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise;
  • intrarea pe teritoriul Rep. Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu unele excepții.

În dispoziția Comisiei se precizează posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție a activităților menționate în funcție de situația epidemiologică.

De asemenea, rămân în vigoare interdicțiile pentru activitatea societăților comerciale din domeniul HORECA, a piețelor comerciale din mun. Chișinău și Bălți, a centrelor comerciale la nivel național, a unităților de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor și a altor unități pentru antrenament și recreere etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău