Interdicții pentru comercializarea produselor de tutun

  • 29 Mai 2015 17:37
Interdicții pentru comercializarea produselor de tutun

Fumatul va fi interzis în unele spații publice, inclusiv în parcuri, pe terenuri de joacă pentru copii, arene și stadioane.

De asemenea, comercializarea țigărilor va fi interzisă între orele 22.00 și 08.00, potrivit unei legi votate vineri, 29 mai, în lectură finală de parlament.

 

Legea presupune și reducerea numărului de gherete în care se comercializează țigări, acestea urmând a fi amplasate la, cel puțin, 200 de metri una de alta. De asemenea, legea interzice comercializarea țigărilor cu aromatizatori, iar pe pachetele de țigări ar urma să fie tipărite noi avertismente, inclusiv fotografii cate demonstrează dauna fumatului.

Potrivit legii, va fi interzisă publicitatea produselor de tutun, iar companiile producătoare nu vor avea dreptul să participe la acțiuni de sponsorizare.

Potrivit unor date, 25% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt fumători activi. Anual sunt înregistrate peste 4.500 de decese cauzate de consumul de tutun, iar peste un miliard de lei sunt cheltuiți pentru tratarea bolilor provocate de fumat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău