Interdicție de călătorie în SUA: Trump anunță că vor fi adăugate alte 'câteva țări' pe lista statelor vizate de restricții

  • 22 Ianuarie 2020 20:00
Interdicție de călătorie în SUA: Trump anunță că vor fi adăugate alte 'câteva țări' pe lista statelor vizate de restricții

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că administrația sa se pregătește să adauge 'câteva țări' pe controversata listă cu state ale căror cetățeni vor avea interdicție de a călători în SUA sau vor fi supuși unor importante restricții pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite, informează France Presse, preluat de Agerpres.

'Vom adăuga câteva țări pe această listă. Trebuie să fim în siguranță. Țara noastră trebuie să fie în siguranță', a afirmat Trump la Davos, în marja Forumului economic mondial, precizând că numele acestor țări vor fi anunțate 'cât de curând'.

Publicația Wall Street Journal relatase mai devreme miercuri că administrația Trump ia în considerare să adauge șapte state africane și asiatice, între care Nigeria, cea mai populată națiune din Africa.

Alte țări vizate de Washington ar fi Belarus, Eritreea, Kârgâzstan, Myanmar, Sudan și Tanzania, precizează cotidianul menționat.

Un prim set de interdicții sau restricții privind intrarea în SUA a fost instituit la scurt timp după venirea președintelui Donald Trump la Casa Albă în ianuarie 2017, vizând principalele țări musulmane.

Măsura a provocat critici virulente în SUA, la fel și în cadrul comunității internaționale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău