Interceptările, în vizorul Procuraturii Generale

  • 20 Februarie 2013 09:11
Interceptările, în vizorul Procuraturii Generale

Procuratura Generală investigheaza legalitatea efectuarii acestor interceptari telefonice, sursa care le-a plasat în presă și scopurile urmărite.

Legalitatea efectuării interceptarilor telefonice, făcute publice ieri de presă, în care apar vocile Primului ministru, Vlad Filat, șefului Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, ministrului de Interne, Dorin Recean și ale altor demnitari, este investigată de Procuratura Generală. 

Totodată, Centrul Național Anticorupție, condamnă într-un comunicat de presă declarațiile unor formațiuni politice, în legătură cu sursa acestor interceptări, calificându-le ca presiuni față de instituție.

Partidul Liberal Democrat a calificat difuzarea în presă a înregistrărileor convorbirilor telefonice, drept o încălcare gravă a legislației Republicii Moldova și a drepturilor omului.

Potrivit vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, interceptarea convorbirilor telefonice ale primelor persoane în stat arînsemna o lovitură la adresa securității naționale. Acesta a acuzat Centrul Național Anticorupție că ar fi sursa acestor interceptări.

Vadim Pistrinciuc a menționat că vocile care apar pe înregistrări aparțin Primului ministru, șefului Inspectoratului Fiscal și ministrului de Interne, dar convorbirile  ar putea fi trunchiate.

Pe de altă parte, CNA a difuzat un comunicat de presă, în care lasă să se înțeleagă că autorii unor asemenea declarații ar fi interesați să compromită instituția și să facă presiuni politice asupra acesteia.

În opinia liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, înregistrările făcute publice ar face parte din dosarul intentat pe numele șefului Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol.

În același comunicat al CNA, se anunță că Procuratura Generală investigheaza legalitatea efectuarii acestor interceptari telefonice, sursa care le-a plasat în presă și scopurile urmărite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău