Intensificare a cooperării parlamentare Republica Moldova-România

  • 26 Martie 2015 17:32
Intensificare a cooperării parlamentare Republica Moldova-România

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României își vor intensifica relațiile de cooperare pentru facilitarea implementării acquis-ului comunitar și transferul de expertiză în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Despre semnarea unui memorandum de cooperare între legislativele celor două țări au discutat astăzi Președintele Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu și Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul de la București, în cadrul unei întrevederi comune cu Prim-ministrul României, Victor Ponta.

„Semnarea memorandumului va contribui la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două legislative, ținând cont de prioritățile și responsabilitățile Parlamentului Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat președintele parlamentului Andrian Candu.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat cooperarea între Republica Moldova și România în domeniul infrastructurii drumurilor și a securității energetice. În context, premierul Victor Ponta a reiterat angajamentul autorităților române de a continua proiectele comune inițiate.

Amintim că Andrian Candu întreprinde prima sa vizită în România în calitate de președinte al Parlamentului. El a mai avut întrevederi cu președintele Senatului de la București Călin Popescu Tăriceanu, cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și a participat la un dineu organizat de Familia Regală din România. În cadrul discuțiilor Andrian Candu a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a continua implementarea reformelor pentru apropierea Republicii Moldova de UE și de a dinamiza relațiile cu România în diferire domenii de interes comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău