Intemperii în Australia - Un mort în urma precipitațiilor abundente înregistrate în estul țării

  • 13 Februarie 2020 11:17
Intemperii în Australia - Un mort în urma precipitațiilor abundente înregistrate în estul țării

Un bărbat a murit și o femeie este dată dispărută în urma ploilor torențiale înregistrate pe coasta de est a Australiei, în condițiile în care ciclonul Uesi se apropie de insulă, aflată pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, informează joi DPA, preluat de Agerpres.

Un bărbat de 75 de ani, aflat într-un caiac, a fost descoperit mort în apele ieșite din matcă ale râului Mary, din Queensland, la o zi după ce acesta fusese dat dispărut, după ce mai multe părți ale acestui stat s-au confruntat cu ploi torențiale, a precizat poliția locală.

Între timp, căutările continuă în cazul unei femei de 26 de ani care a dispărut miercuri lângă Gorge Falls, în apropiere de Gold Coast.

Statul Queensland a înregistrat precipitații abundente, cu peste 100 de milimetri de ploaie în regiunile sud-estice, care au produs la inundații în mai multe părți ale statului.

Serviciile de urgență au efectuat cel puțin 19 intervenții, inclusiv la rezidenții unui azil care au trebuit evacuați din cauza inundațiilor.

Cel puțin 18 școli au fost închise joi, iar Biroul de meteorologie a prognozat că ploile se vor intesifica în următoarele zile.

Cantități mari de precipitații au fost raportate și în statul vecin New South Wales, unde autoritățile au emis zeci de avertismente de inundații.

Între timp, ciclonul Uesi se îndreaptă spre insula vulcanică Lord Howe, din Oceanul Pacific, situată la circa 600 de kilometri est de continent.

Meteorologii se așteaptă la vânturi distructive și la precipitații masive când furtuna va ajunge în dreptul insulei vineri dimineața, posibil ca un ciclon de categoria a doua.

Uesi este așteptat să aducă ploi abundente și valuri mari atât pe insulă, cât și pe coasta continentală.

Între timp, peste 20.000 de case din Sydney și din regiunile aflate în vecinătate rămân în continuare fără electricitate după precipitațiile record din weekend.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău