Întâlnire tensionată între Vladimir Putin și șeful Statului Major al armatei ruse: „Și-a mângâiat părul și a amestecat hârtii”

  • 07 Septembrie 2022 09:48
Întâlnire tensionată între Vladimir Putin și șeful Statului Major al armatei ruse: „Și-a mângâiat părul și a amestecat hârtii”

Președintele Vladimir Putin pare să fi avut o întâlnire incomodă marți, 6 septembrie, cu șeful Statului Major, Valeri Gerasimov, în timp ce inspecta exercițiile militare ”Vostok 2022”, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, relatează Reuters.

În videoclipul publicat de serviciul de știri militare Zvezda, Vladimir Putin și șeful de Stat Major intră într-o cabină de observare, se așază la distanță unul față de celălalt și nu dialoghează deloc în timpul în care așteptau sosirea ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Gerasimov și-a mângâiat părul și a amestecat hârtii, iar Putin a luat și a privit printr-o pereche de binocluri, la un moment dat recunoscând un comentariu al generalului dând scurt din cap.

Limbajul corporal ciudat al lui Putin a atras atenția analiștilor politici și militari pe rețelele de socializare.

”Este evident că Putin nici măcar nu vrea să vorbească cu comandantul forțelor armate ruse”, a scris fostul premier suedez Carl Bildt pe Twitter.

Într-un alt videoclip, atmosfera a părut mai relaxată, Putin și Șoigu apărând în timp ce făceau o glumă când Gerasimov vorbea la telefon.

În cele peste 190 de zile de război, șeful Statului Major al armatei ruse a fost aproape absent din peisajul public, lucru care a dus la speculații privind poziția sa față de Putin.

Prin continuarea exercițiilor militare ”Vostok” (Est), care au loc o dată la patru ani, președintele rus a părut să trimită un semnal că armata este capabilă să își desfășoare activitatea ca de obicei, în ciuda pierderilor înregistrate în Ucraina.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a precizat că exercițiile, care au început la 1 septembrie, implică acum doar 50.000 de soldați, față de 300.000 în 2018. Analiștii militari occidentali consideră însă că ambele cifre sunt exagerate.

Manevrele au inclus forțe atât din India, cât și din China, deși nu a fost clar dacă Putin a văzut trupe din aceste țări în acțiune, notează stirileprotv.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău