Întâlnire între miniștrii de externe ucrainean și român, astăzi, la Cernăuți

  • 11 Ianuarie 2018 08:57
Întâlnire între miniștrii de externe ucrainean și român, astăzi, la Cernăuți

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, va efectua, joi, o vizită de lucru la Cernăuți, unde se va întâlni cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, scrie agenția RBC, citând Biroul de Presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev.

"Pe data de 11 ianuarie 2018, la Cernăuți, va avea loc o întâlnire a miniștrilor afacerilor externe ai Ucrainei și României, Pavlo Klimkin și Teodor Meleșcanu, cei doi diplomați urmând să discute o gamă largă de aspecte legate de cooperarea bilaterală la nivel interstatal și regional", se arată în comunicatul MAE ucrainean, citat de Rador.

Se preconizează că Pavlo Klimkin și Teodor Meleșcanu vor discuta și despre asigurarea drepturilor educaționale ale minorității române din Ucraina și implementarea prevederilor noii legi ucrainene a educației ținând cont de concluziile Comisiei de la Veneția.

Agenda celor doi miniștri de externe mai prevede întrevederi cu șefii administrației regionale și ai consiliului local din Cernăuți, precum și cu reprezentanții comunității românești din regiune.

La Cernăuți, Teodor Meleșcanu are programată o întâlnire și cu liderii comunităților românești din Bucovina de Nord, care îi cer să discute despre noua Lege a Educației din Ucraina, drepturile românilor de a învață în limba maternă, profanarea drapelului Uniunii Europene și al României pe străzile orașului și alte acțiuni ofensatoare ale naționaliștilor ucraineni

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău