Șeful diplomației de la București se va întâlni cu liderii comunităților românești din regiunea Cernăuți

  • 10 Ianuarie 2018 08:27
Șeful diplomației de la București se va întâlni cu liderii comunităților românești din regiunea Cernăuți

Noua Lege a Educației din Ucraina, care restrânge drepturile românilor de a învață în limba maternă, profanarea drapelului Uniunii Europene și al României pe străzile Cernăuților, caz ieșit din comun, dar și alte „inovații” ale naționaliștilor ucraineni la adresa comunității romanești din Bucovina de Nord vor deveni deveni tema unei discuții cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu.

„Lliderii asociațiilor naționale românești din regiunea Cernăuți vor avea posibilitatea să poarte un dialog sincer cu ministrul român de externe Teodor Meleșcanu, care se va afla la 11 ianuarie 2018 la Cernăuți. Pe agenda vizitei sale, printre numeroasele întâlniri pe care le va avea cu oficialitățile locale, domnia sa se va întâlni și cu reprezentanții asociațiilor românești, care speră să fie înțeleși și susținuți în urma acelui dialog, pentru că fiecare dintre ei poartă în suflet o bucurie sau o durere, și-ar vrea s-o împărtășească cu diplomatul român”, transmite TVR Moldova, cu referire la radio Cernăuți.

Întâlnirea lui Teodor Meleșcanu cu reprezentanții comunității românești din regiunea Cernăuți va avea loc joi, 11 ianuarie 2018, mai întâi la Consulatul General al României la Cernăuți.

Mai apoi, împreună cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klymkin, și ministrul Educației, Lilia Grynevici, este programată o întâlnire cu liderii comunității românești din regiunea Cernăuți, la 15:00, în incinta Corpului central al Universității Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău