Întâlnire de suflet la Biblioteca Județeană „G.T. Kirilean” Neamț cu marele compozitor Eugen Doga

  • 23 Septembrie 2019 13:48
Întâlnire de suflet la Biblioteca Județeană „G.T. Kirilean” Neamț cu marele compozitor Eugen Doga

Marele compozitor Eugen Doga este invitat special al Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu” Neamț în cadrul proiectului ”Maluri de Prut- Basarabia Necunoscută” organizat în parteneriat cu Radio România Chișinău.

„Eugen Doga- muzica este prima și ultima mea iubire” este titlul întâlnirii de suflet care  va avea loc la Biblioteca Județeană ”G.T. Kirilean” Neamț,  marți 24 septembrie, ora 17.00. În cadrul întâlnirii admiratorii marelui compozitor vor avea ocazia să cunoască frânturi din biografia maestrului cât și istorii din spatele unor creații relatate de însuși compozitorul Eugen Doga.

Opera lui Mihai Eminescu și dragostea zbuciumată dintre poet și Veronica Micle a marcat creația din ultimii ani a compozitorului. În 2017 au fost publicate volumele „Dialogurile dragostei”, arii și romanțe semnate de compozitorul Eugen Doga și inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui nostru poet Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Recent la Chișinău a avut loc lansarea unui volum dedicat maestrului : ”ABCDOGA. Un destin în do major” semnat de criticul de artă Larisa Turea.

 

„Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“ este un proiect cultural desfășurat, la Piatra Neamț, de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț în parteneriat cu Radio România Chișinău, din octombrie 2017, și presupune organizarea unor întâlniri și dezbateri pe teme istorice, sociale, politice și economice menite să apropie prin cunoaștere locuitorii de pe cele două maluri ale Prutului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău