Instruiri gratuite pentru femei privind egalitatea de șanse

  • 28 Decembrie 2020 18:22
Instruiri gratuite pentru femei privind egalitatea de șanse

Femei din Republica Moldova vor putea urma gratuit, în perioada vacanței de iarnă, un curs de instruire online, cu titlul: „Egalitatea de gen în câmpul muncii”, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al organizatorilor – Centrul de Formare UN Women, în cadrul cursului „Eu cunosc egalitatea de gen”.

Cursul de instruire are drept scop să dezvolte înțelegea egalității de gen și a emancipării femeilor, ca prim pas spre integrarea unei perspective de gen în munca de zi cu zi a angajatelor și angajatorilor. Acesta oferă o introducere a conceptelor, a cadrului internațional și a metodelor de lucru pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor, se arată în comunicat.

Beneficiarele cursului vor afla informații despre drepturile lor cu privire la un salariu decent, avansarea în carieră, concediul anual sau cel de maternitate. Participantele vor urma lecțiile în format video, după care vor primi certificate de absolvire. Persoanele interesate se pot înscrie la curs completând un formular de participare.

Versiunea adaptată în limba română a fost dezvoltată de CODIFUN, în colaborare cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și finanțată de Suedia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău