Institutului de Urgență i-au fost donate măști produse în Penitenciarul de la Rusca

  • 19 Martie 2020 17:40
Institutului de Urgență i-au fost donate măști produse în Penitenciarul de la Rusca

45 de mii de măști de protecție au fost donate Institutului de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău de către Ministerul Justiției, ca „gest de solidaritate cu toți cei care luptă cu virusul nemilos COVID-19”.

Solicitat de IPN, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a precizat că măștile au fost produse în cadrul Penitenciarului de la Rusca.

„Măștile reprezintă o donație din partea unei întreprinderi de stat, împreună cu sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și Ministerul, către Institutului de Medicină Urgentă”, a spus Fadei Nagacevschi.

Ministrul a evitat să menționeze suma alocată de către întreprinderea de stat, care este la autogestiune, pentru confecționarea măștilor, dar a menționat că bugetul de stat nu a suportat cheltuieli în acest sens.

Ministerul Justiției îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova la maximă prudență, responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor de prevenție indicate în situația de regim de urgență declarată pe întreg teritoriul țării.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău