Institutul pentru Studiul Războiului: Kremlinul a continuat să se pregătească pentru un probabil atac cu rachete sub steag fals împotriva regiunii transnistrene

  • 28 Aprilie 2022 09:10
Institutul pentru Studiul Războiului: Kremlinul a continuat să se pregătească pentru un probabil atac cu rachete sub steag fals împotriva regiunii transnistrene

Forțele rusești au făcut miercuri progrese minore, dar constante, atât din Izium, cât și în asalturile continue de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei, spune Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare a situației din Ucraina, scrie HOTNEWS.RO.

Forțele rusești au cucerit mai multe orașe mici direct la vest de Izium în ultimele 24 de ore. În timp ce această linie de înaintare îndepărtează forțele rusești de obiectivul lor principal din regiunile Donețk și Luhansk, acestea intenționează probabil să surclaseze pozițiile defensive ucrainene pe autostrăzile spre Barvinkove și Slovyansk, noteează sursa citată

Trupele rusești au făcut mai multe progrese mici în estul Ucrainei; concentrarea tot mai mare a mijloacelor de artilerie ale Rusiei permite probabil aceste progrese tactice.

Forțele rusești avansează metodic în mai multe sectoare, dar nu au realizat progrese notabile.

Capacitatea forțelor ruse de a încercui grupuri mari de forțe ucrainene rămâne sub semnul întrebării.

Rusia ar putea implica Transnistria în invazia din Ucraina

Kremlinul a continuat să se pregătească pentru un probabil atac cu rachete sub steag fals împotriva regiunii transnistrene, ocupat ilegal de forțele rusești.

Reprezentanții ruși din Transnistria au afirmat în mod fals că forțele ucrainene se pregătesc să atace Transnistria, iar serviciile de informații ucrainene au raportat că forțele rusești se pregătesc să efectueze un atac cu rachete asupra Transnistriei și să dea vina pe Ucraina.

Forțele ruse și transnistrene și-au sporit, de asemenea, gradul de pregătire pentru posibile operațiuni în ultimele 24 de ore.

Este posibil ca Rusia să intenționeze să implice Transnistria în războiul din Ucraina pentru a utiliza forțele de rezervă (limitate) ale Transnistriei sau pentru a lansa atacuri și a bombarda Ucraina de pe teritoriul transnistrean.

Kremlinul ar putea alternativ să încerce să destabilizeze Moldova însăși pentru a crește tensiunile în Moldova și în România vecină și pentru a exercita o presiune suplimentară asupra NATO, încercând eventual să reducă sprijinul militar occidental acordat Ucrainei fie prin devierea forțelor NATO către România, fie prin amenințarea cu o escaladare mai amplă.

Citiți continuarea materialului pe HOTNEWS.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sat
6
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău