Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău: Aproximativ 200 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și luxații din cauza ghețușului

  • 09 Ianuarie 12:00
Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău: Aproximativ 200 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și luxații din cauza ghețușului

Medicii de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău au operat în regim de urgență 22 de persoane, iar 30 de persoane au fost spitalizate cu fracturi, a declarat pentru Radio Chișinău purtătoarea de cuvânt a instituției, Dorina Arsene.

„În ultimele 24 de ore la Institutul de Medicină Urgentă s-au adresat 181 de persoane, dintre care 52 de persoane au fost spitalizate. La traumatolog s-au adresat cu diverse luxații, entorse sau fracturi – 76 de persoane, dintre care 30 de persoane au fost spitalizate cu fracturi” a precizat Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

„Pe parcursul a 24 de ore au fost efectuate 26 de intervenții chirurgicale, dintre care 22 de intervenții în regim de urgență. O persoană s-a adresat cu hipotermie și o altă persoană cu degerături”, a mai menționat aceasta.

Medicii recomandă populației să aibă grijă pe trepte, să poarte încălțăminte potrivită pentru temperaturile joase și să iasă din casă doar la necesitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău