Institutul de cercetare economică Ifo din Germania vede în varianta delta o amenințare pentru economie

  • 20 Iunie 2021 15:41
Institutul de cercetare economică Ifo din Germania vede în varianta delta o amenințare pentru economie

Institutul german de cercetare economică Ifo a avertizat că varianta delta a coronavirusului ar putea avea un impact grav asupra economiei, întrucât numărul de cazuri ar putea crește din nou, transmite DPA, citat de AGERPRES.

''Varianta delta este o amenințare serioasă pentru economia germană'', a declarat șeful Ifo, Clemens Fuest, într-un interviu acordat duminică portalului de știri T-online.

Deși nu totul ar fi pierdut dacă infecțiile ar crește din nou ca urmare a răspândirii variantei, redresarea economică ar fi frânată, mai ales în sectoarele afectate puternic de pandemie, respectiv turismul, restaurantele și comerțul.

''Atunci ne-am confrunta cu o toamnă grea'', a spus Fuest.

În Germania, proporția cazurilor de infecție cu varianta delta aproape s-a dublat în prima săptămână din iunie, ajungând la 6%, potrivit cifrelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor.

În Marea Britanie, această variantă a devenit dominantă, chiar dacă în această țară campania de vaccinare a fost mai rapidă decât în Germania, ceea ce a determinat o întârziere a relaxării restricțiilor.

În general, Fuest a declarat că, în opinia sa, criza nu s-a încheiat încă.

Fără pandemie, economia ar fi crescut în ultimul an și jumătate, dar "în schimb, am acumulat un munte de datorii în acest timp'', a spus el. ''Vom resimți repercusiunile crizei mult timp de acum încolo'', a adăugat el.

Economiștii de la institutul Ifo și-au redus recent previziunile de creștere pentru economia germană la 3,3%, invocând probleme în lanțul de aprovizionare cu cipuri electronice din China, care sunt esențiale pentru industria auto.

Ifo estimează că nivelurile de dinainte de criză ar putea fi atinse la începutul anului viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău