Institutul de Administrație Publică a USM a organizat Conferința Internațională „Parteneriatul Estic: spre o comunitate europeană a democrației și prosperității”

  • 03 Aprilie 2023 13:24
Institutul de Administrație Publică a USM a organizat Conferința Internațională „Parteneriatul Estic: spre o comunitate europeană a democrației și prosperității”

Reprezentanți ai mediului academic din sistemul universitar și preuniversitar din Republica Moldova, România, Ucraina, Georgia, Polonia, Israel, Italia, masteranzi, doctoranzi, dar și funcționari publici din autoritățile publice centrale și locale s-a întrunit la Institutul de Administrație Publică pentru a participa la lucrările Conferinței Internaționale „Parteneriatul Estic: spre o comunitate europeană a democrației și prosperității”, se arată în comunicatul USM.

Forul științific este una dintre acțiunile realizate în cadrul Proiectului Jean Monnet „Centru de Excelență: „Consolidarea sustenabilității democrației prin educație civică”.

În mesajul de salut, adresat participanților, coordonatoarea proiectului Ludmila Roșca, dr. hab., conf. univ. a menționat că obiectivele evenimentului pun accent pe valorile Uniunii Europene și vor contribui la dezvoltarea mecanismelor de sporire a eficienței actului de guvernare, consolidarea statului de drept și a mecanismelor de combatere a corupției, dezvoltarea cooperării cu organizațiile societății civile etc.

Serghei Palihovici, directorul Institutului de Administrație Publică a USM a evidențiat importanța parcursului european pentru Republica Moldova și rolul tuturor actorilor implicați în acest proces, în special a funcționarilor publici, a societății civile, a partenerilor de dezvoltare în susținerea implementării reformei administrației publice.

În cadrul celor 5 paneluri, participanții au discutat subiecte privind consolidarea instituțiilor statului și buna guvernare, dezvoltarea economică și valorificarea oportunităților de piață, susținerea dialogului intercultural, respectarea drepturilor fundamentale ale omului etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău