Instituțiile teatral-concertistice și de cinema pot desfășura acțiuni culturale în aer liber

  • 07 Septembrie 2020 16:58
Instituțiile teatral-concertistice și de cinema pot desfășura acțiuni culturale în aer liber

Instituțiile teatral-concertistice și de cinema pot desfășura acțiuni culturale în aer liber.

Reluarea activității acestora este permisă, în conformitate cu hotărârea aprobată astăzi, 7 septembrie, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Astfel, acțiunile culturale vor fi organizate cu respectarea măsurilor de sănătate publică a Instrucțiunii privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 aplicate la organizarea evenimentelor culturale în aer liber.

Potrivit instrucțiunii, la intrarea în zona delimitată a evenimentului se va măsura temperatura echipei de organizare, a echipei artistice și a publicului. Persoanele care vor refuza să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la eveniment. Se va evita ruperea sau atingerea biletelor. De asemenea, angajații, organizatorii, publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului. Se vor evita scenele teatrale care presupun contact fizic apropiat (la o distanță mai mică de un metru) mai mult de 15 minute. Potrivit instrucțiunii, se recomandă evitarea comercializării și consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării precizează că acreditarea evenimentelor  și acțiunilor culturale în aer liber se va efectua în baza unui demers înaintat la minister cu minimum trei zile înainte de desfășurarea acestora. La fel, organizatorii umează să informeze în mod obligatoriu organele de respectare a ordinii publice despre data, ora și locul desfășurării evenimentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău