Instituțiile statului reacționează la atacurile asupra Moldova-Agroindbank (Adevărul)

  • 29 Mai 2013 09:41
Instituțiile statului reacționează la atacurile asupra Moldova-Agroindbank (Adevărul)

La Guvern a avut loc o ședință de urgență, ieri, după ce Moldova Agroindbank a emis un comunicat în care anunța că este ținta unor acțiuni frauduloase fără precedent.

Membrii Comitetul Național pentru Stabilitate Financiară au propus o serie de soluții pentru a redresa situația. Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală și Ministerul de Interne urmează să investigheze circumstanțelor ce au dus la înstrăinarea netransparentă a unor acțiuni ale MAIB.

Ziarul Național scrie că Ministrul Justiției, Oleg Efrim, îi solicită Curții Supreme de Justiție suspendarea executării deciziei în dosarul ÎS „Registru” și revizuirea hotărârii în cauză. Anterior, ministrul Justiției a solicitat și intentarea procedurii disciplinare pe numele a șapte judecători care au instrumentat dosarul ÎS „Registru” la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție. Amintim că Întreprinderea de Stat „Registru” a fost obligată recent de instanțele naționale de judecată să-i plătească firmei „Intercomsoft”, controlată de milionarul Boris Birștein, 96 de milioane de lei, chiar dacă R. Moldova a câștigat anterior procesele de judecată în acest caz în instanțe internaționale.

Negocierile dintre partidele care se căznesc să încropească o alianță de guvernare sunt doar vârful vizibil al aisbergului geopolitic care stă să izbească R. Moldova, comentează Timpul. Mai avem doar o singură zi până când vom afla cursul pe care îl va alege R. Moldova. Timp în care putem doar să ne rugăm că busola cârmacilor funcționează corect și că mâine nu vor arbora pe catarg steagul cu cap de mort în loc de tricolor.

Pe 30 mai expiră termenul de 15 zile în care premierul interimar Iurie Leancă trebuie să prezinte în parlament componența noului cabinet de miniștri. Mai mulți deputați, întrebați de Timpul, consideră că la ședința de joi a parlamentului, guvernul Leancă nu va fi votat.

Pe pagina de internet a Timpului mai găsim și povestea unui student de 62 de ani, Nicolae Surujiu, care se pregătește să susțină examenele de stat la Facultatea de Drept de la ULIM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău