Instituțiile din domeniul ANTICORUPȚIE vor fi evaluate

  • 12 Octombrie 2015 17:56
Instituțiile din domeniul ANTICORUPȚIE vor fi evaluate

Grupul de lucru pentru reformarea și relansarea sistemului anticorupție va face o evaluare a tuturor instituțiilor din acest domeniu, a anunțat luni, 12 octombrie, președintele parlamentului Andrian Candu.

La prima ședință a acestuia care a avut loc luni, 12 octombrie, s-a decis că grupul va fi condus de copreședinți din cadrul comisiei juridice a parlamentului și reprezentanți ai societății civile, iar secretariatul va fi asigurat de Ministerul Justiției. Andrian Candu a subliniat  că sarcina grupului de lucru este să elaboreze pachete de legi menite să reformeze sistemul anti-corupție, iar pentru aceasta este necesar să fie făcută o evaluare a fiecărei instituții în parte.

Între timp, Parlamentul urmează să adopte în lectură finală noua lege a procuraturii, care ar trebui ă să ajungă pe agenda legislativului în următoarele câteva săptămâni.

Amintim că grupul de lucru pentru reformarea și relansarea sistemului anticorupție,  a fost creat săptămâna trecută, urmând ca cel târziu la începutul lunii decembrie să propună legislativului pachetul de legi necesare pentru reformă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău