Instituțiile de învățământ din Chișinău sunt pregătite pentru începerea anului școlar, susțin autoritățile municipale

  • 23 August 2021 11:25
Instituțiile de învățământ din Chișinău sunt pregătite pentru începerea anului școlar, susțin autoritățile municipale

Cele 331 de instituții municipale de învățământ din Chișinău sunt gata pentru începerea anului școlar, transmite MOLDRES.

Potrivit sursei citate, șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că toate instituțiile municipale de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clasă. “Procesul de evaluare a celor 331 de instituții municipale de învățământ este în desfășurare, datele recepționate până în prezent arată că toate aceste instituții au capacitatea de a începe procesul de studii cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clase”, a menționat sursa citată.

În același timp, oficialul a spus că din cele 88 de grădinițe în care s-au efectuat reparații, în 56 lucrările sunt aproape încheiate, în 25 ele se apropie de final iar în șapte dintre acestea reparația abia a început. “Am primit asigurări din partea antreprenorilor că, la data de 1 septembrie, toate lucrările de reparație de anvergură vor fi finalizate, cele minore fiind posibile cu prezența copiilor în instituții”, a spus Pavaloi.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor prezentate în ședința on-line, aproximativ 70 la sută din cadrele didactice ce activează în instituțiile municipale de învățământ sunt vaccinate. La maratonul de vaccinare a acestui personal, desfășurat în perioada 20-22 august, au fost imunizate 967 de persoane.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău