Instituțiile de învățământ din Chișinău ar putea reveni la regimul obișnuit de activitate. Ce spun autoritățile municipale

  • 21 Septembrie 2020 13:37
Instituțiile de învățământ din Chișinău ar putea reveni la regimul obișnuit de activitate. Ce spun autoritățile municipale

Primăria municipiului Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educațional în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită.

Cu o solicitare în acest sens a venit primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Edilul a precizat că în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate în școli și grădinițe. „Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială", a declarat Ion Ceban.

Primăria Chișinău a adresat un apel părinților care au copii instituționalizați în școlile și grădinițele din capitală, în care cere respectarea măsurilor luate de instituțiile educaționale privind prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID-19.

Conform ultimelor date, în cele 147 de instituții de învățământ primar și secundar din municipiu se atestă următoarea situație: elevi bolnavi - 106, în autoizolare - 1669; cadre didactice - 74, autoizolare - 43; cadre nedidactice - 20, autoizolare - 11. Totodată, în regim de carantină se află 48 clase din 23 de instituții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău