Instituția Publică Gimnaziul Roșietici din satul Roșietici, raionul Florești, R. Moldova s-a înfrățit cu două școli gimnaziale din comunele Vârlezi și Umbrărești, județul Galați, România

  • 16 Noiembrie 2022 10:14
Instituția Publică Gimnaziul Roșietici din satul Roșietici, raionul Florești, R. Moldova s-a înfrățit cu două școli gimnaziale din comunele Vârlezi și Umbrărești, județul Galați, România

Instituția publică Gimnaziul Roșietici din satul Roșietici, raionul Florești, s-a înfrățit cu două instituții din România: Școala Gimnazială nr. 1, comuna Vârlezi și Școala Gimnazială nr. 1, comuna Umbrărești, județul Galați în urma demersului pe care l-a întreprins Dna Ala Cucu, Președinta Asociației Obșești „Orizonturi Rustice” din Bălți, Republica Moldova. Datorită acordurilor de parteneriat și colaborare între aceste instituții se vor organiza activități comune.

Parteneriatul cu Școala Gimnazială nr. 1, comuna Vârlezi se va derula prin activități în cadrul proiectului „Educația ne unește”, iar cu școala din Umbrărești se va colabora în cadrul proiectului, „Tradiții și obiceiuri locale”. Aceste proiecte își propun  ca scop cunoașterea, păstrarea și promovarea tradițiilor și valorilor culturale. Proiectele  au fost concepute în vederea găsirii celor mai eficiente modalități de stimulare a interesului elevilor pentru lectură și carte, dezvoltarea gustului pentru frumos, pentru literatură, pentru tradiții și tot ce înseamnă adevărata valoare artistică, spirituală, civică și morală.

Activitățile orientative propuse au ca obiectiv dezvoltarea capacității creatoare a elevilor. În desfășurarea acestor proiecte se vor implica elevi din școală, cât și profesorii care vor participa direct sau indirect la activitățile propuse. Activitățile vizează schimbul de experiențe, bune practice între parteneri, precum și manifestarea talentului creativ, cunoaștere, peregrinare și transcedere în timp și spațiu.

La 16 noiembrie 2022 s-a desfășurat prima activitate comună de lansare a proiectului, „Tradiții și obiceiuri locale” cu Școala Gimnazială nr. 1 comuna Umbrărești, iar la 17 noiembrie 2022 s-a desfășurat prima activitate cu Școala Gimnazială nr. 1,  comuna Vârlezi, cu proiectul „Educația ne unește”. În cadrul acestor întâlniri virtuale Instituția Publică Gimnaziul Roșietici a fost reprezentată de către elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității, se arată în comunicat.                

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău