Instanța a emis mandate de arest pe numele polițiștilor de la Ciocana, reținuți într-un dosar de corupție

  • 05 Ianuarie 2019 20:47
Instanța a emis mandate de arest pe numele polițiștilor de la Ciocana, reținuți într-un dosar de corupție

Instanța a admis integral demersurile procurorului și a emis mandate de arest pe numele celor trei politisti retinuti vineri într-un dosar de coruptie.

Astfel, doi dintre angajații IP Ciocana – un ofițer de sector și șeful Sectorului de poliție 2 – au fost plasați in Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile, iar ofiterul de investigatii – la domiciliu.

Ultimul si-ar fi recunoscut vinovatia si a cooperat cu ancheta, precizează TV8.

Deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Anterior, IGP anunțat că a inițiat o anchetă internă pe numele celor trei polițiști de la Inspectoratul de Poliție din sectorul Ciocana, care au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru că ar fi estorcat două mii de euro de la niște tineri, bănuiți de furt, pentru a nu le deschide dosar penal.

Polițiștii ar fi luat mită în valoare de 2000 de euro de alți trei bărbați cercetați într-un dosar de jaf, pentru a mușamaliza cazul, a declarat pentru Radio Chișinău ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău