Inspectorii ANSA au prelevat probe de castraveți de la serele din regiunea satului Bardar

  • 21 Mai 2018 16:59
Inspectorii ANSA au prelevat probe de castraveți de la serele din regiunea satului Bardar

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au prelevat probe de castraveți din una din cele mai mari gospodării de sere, din apropierea satului Bardar, pentru a verifica dacă conțin pesticide.

Probele vor fi analizate în laboratoare acreditate. Într-o probă sunt investigate concomitent în jur de 30 de substanțe active. În cazul depistării probelor neconforme, inspectorii ANSA vor aplica măsuri restrictive, inclusiv interzicerea plasării pe piață a produselor nesigure, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.

Pe parcursul anului curent, inspectorii ANSA vor preleva în jur de 300 de probe din 25 de tipuri de produse vegetale pentru a determina conținutul de reziduuri de pesticide și 250 de probe din 14 tipuri de produse pentru a stabili conținutului de nitrați.

Anul trecut au fost prelevate în jur de 500 de probe pentru monitorizarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați. Cinci probe s-au dovedit a fi neconforme la conținutul de nitrați (varză, ridiche, vânătă) și o probă neconformă la conținutul de reziduuri de pesticide (salată). În toate cazurile ANSA a aplicat măsuri restrictive.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău