Inspecția judiciară din România o cercetează pe Laura Codruta Kovesi

  • 25 Septembrie 2017 19:15
Inspecția judiciară din România o cercetează pe Laura Codruta Kovesi

Inspecția Judiciară a anunțat că a dispus începerea cercetării judiciare față de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, și Gheorghe Popovici, procuror șef secție DNA, după plângerile făcute de procurorii revocati Iorga Moraru și Doru Tulus.

"Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorii Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, și Gheorghe Popovici, procuror șef secție la DNA", se arată într-un răspuns al Inspecției Judiciare, la cererea site-ului luju.ro.

Pe 29 iunie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv că această nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate, a arătat procurorul șef al DNA.

De asemenea, Kovesi a cerut și revocarea din funcția de procuror DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea să este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Tulus și Mihaiela Moraru Iorga.

În 14 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a respins contestațiile formulate de procurorii Doru Tulus și Mihaiela Moraru Iorga împotrivă deciziei de revocare a acestora din funcțiile de procurori în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

În schimb, CSM a admis contestația Mihaielei Moraru Iorga față de decizia prin care s-a stabilit că această să își continue activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău