Înregistrarea pentru compensații la energie în sezonul rece continuă. Până în prezent au fost completate peste 246 600 de cereri

  • 10 Noiembrie 2023 13:28
Înregistrarea pentru compensații la energie în sezonul rece continuă. Până în prezent au fost completate peste 246 600 de cereri

Procesul de înregistrare pentru compensații la energie în sezonul rece 2023-2024 continuă. Pentru a beneficia de ajutor la plata facturilor inclusiv pentru luna noiembrie, consumatorii trebuie să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md. Înregistrarea va continua până la încheierea sezonului de încălzire, transmite Radio Chișinău.

În primele zece zile de la deschiderea înregistrărilor pe platforma https://compensatii.gov.md/ro, au fost completate 246 677 de cereri, a spus șefa serviciului mass-media de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Diana Blanaru. Ea a precizat că site-ul funcționează în regim normal, iar în primele zile a existat un flux mai mare de accesări.

„Toate persoanele care doresc să se înregistreze, o pot face până la 25 noiembrie 2023, pentru a primi compensațiile pentru luna noiembrie. De asemenea, se pot înregistra pe toată durata sezonului rece, din noiembrie până în martie, dar vor primi compensații din luna în care s-au înregistrat”, a spus Diana Blanaru.

Pentru asistență la completarea cererii, cetățenii pot apela la linia verde de telefon 0-8000-5000 sau pot scrie un mesaj la adresa de email [email protected]. De asemenea, cetățenii pot să apeleze pentru ajutor la asistenții sociali sau bibliotecari.

La toate cele 27 de filialele ale Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău, oamenii se pot apropia pentru a completa cererea, ghidați de bibliotecari, a specificat directoarea bibliotecii, Mariana Harjevschi.

În primele zile ale lunii noiembrie, sala bibliotecii „Traian”, din sectorul Botanica din Chișinău, era aglomerată, câte 50-60 de persoane, în special pensionari, a comunicat șefa bibliotecii, Natalia Sofroni.

„Se adresează frecvent persoanele cu vârstă înaintată, 60-70 de ani, dar și persoane cu dizabilități. Cei care nu pot să completeze cererea de sine stătător, o fac ghidați de un bibliotecar. Datele le notăm în calculator și le salvăm. Aceasta este procedura. Fiecare persoană intră separat. Avem nevoie de toate actele, buletinul de identitate, facturile la gaze și energie electrică. Procedura durează în medie zece minute, iar dacă numărul membrilor în familie este mai mare, durează 15-20 de minute, având în vedere că noi completăm datele pentru fiecare membru”, a declarat Natalia Sofroni.

Consumatorii care s-au înregistrat anul trecut pe platforma Compensații.gov.md, își vor actualiza datele

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău