Inițiativă pentru partidele politice unioniste, să formeze o listă comună de candidați pentru alegerile parlamentare

  • 19 Septembrie 2018 10:57
Inițiativă pentru partidele politice unioniste, să formeze o listă comună de candidați pentru alegerile parlamentare

Un grup de inițiativă le solicită partidelor politice care se declară unioniste să formeze o listă comună de candidați pentru alegerile parlamentare, anunțate pentru 24 februarie 2019.

Membrii grupului au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că au purtat deja o serie de discuții cu formațiunile unioniste, precum și cu organizațiile non-guvernamentale care pledează pentru re-unirea Republicii Moldova cu România, dar deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere.

Ei au anunțat o adunare consultativă pentru data de 30 septembrie, la sediul Uniunii Scriitorilor din Chișinău, la care sunt invitate pentru discuții toate partidele cu viziuni unioniste și membrii societății civile. În cazul în care nu se va constitui o listă comună, unioniștii riscă să nu fie reprezentați în viitorul Parlament, a subliniat unul dintre membrii grupului de inițiativă, Andrei Groza.

Se apropie alegerile parlamentare, a rămas foarte puțin timp, dar până în acest moment noi nu vedem din partea partidelor declarate unioniste o propunere concretă de formare a unei asemenea liste comune. Mi-e teamă că partidele unioniste nu vor fi reprezentate în Parlament. Alegerile parlamentare într-adevăr vor hotărî soarta noastră – rămânem în acest stat unde domină minciuna, sărăcia sau alegem altă cale – ne reunim cu țara și devenim membri ai Uniunii Europene.” 

La adunarea din 30 septembrie ar urma să se pună în discuție și activitățile programate pentru data de 1 decembrie, când se împlinesc 100 de ani la Marea Unire din 1918, au mai anunțat membrii grupului de inițiativă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău